luni, 12 mai 2014

Schimba-ti modul de a gandi!


"Natura nu face glume. Este întotdeauna adevarata, întotdeauna serioasa, întotdeauna severa. Este întotdeauna dreapta, iar erorile si greselile sunt mereu ale omului.
Natura îl dispretuieste pe cel incapabil sa o aprecieze, înfatisându-se si dezvaluindu-si secretele doar în fata celui apt, pur si integru."
JOHANN WOLFGANG VON GOETHE

Oamenii de succes gândesc mai eficient decât cei care nu ajung la reusita. Ei îsi abordeaza vietile, relatiile, obiectivele, problemele si experientele în mod diferit fata de ceilalti. Ei sadesc seminte mai bune si, drept rezultat culeg vieti mai bune. Daca vei învata sa gândesti si sa actionezi precum alti oameni de succes, fericiti, sanatosi si prosperi, te vei bucura în curând de un mod de viata asemanator cu al lor. Când îti vei schimba felul de a gândi, îti vei transforma si viata.

A existat odata o femeie, de aproximativ 30 de ani, casatorita si cu doi copii. Precum multe alte persoane, ea crescuse într-un camin în care fusese criticata constant si
tratata nedrept de catre parintii ei. Drept urmare, îsi dezvoltase sentimente adânci de inferioritate si un respect de sine diminuat. Era negativa si tematoare si nu avea nici un pic de încredere în ea însasi. Era timida si rezervata si nu considera ca are vreo valoare. Simtea ca nu este talentata la nimic.
Într-o zi, în timp ce conducea catre un magazin, o alta masina a trecut pe rosu si s-a izbit de a sa. Când s-a trezit, era la spital cu contuzii usoare si îsi pierduse complet memoria. Putea vorbi, dar nu îsi aducea aminte nimic din viata ei trecuta. Era complet amnezica. La început, doctorii au crezut ca va fi ceva temporar.
Dar saptamânile treceau si ea nu îsi recapata memoria.Sotul si copiii sai o vizitau zilnic, dar ea nu îi recunostea. Acesta era un caz atât de neobisnuit, încât alti doctori si specialisti au venit sa o viziteze; sa o testeze si sa îi puna întrebari despre starea ei.
Intr-un final, ea s-a întors acasa, fara nici o amintire despre viata ei trecuta. Fiind hotarâta sa înteleaga ce i se întâmplase, a început sa citeasca materiale medicale si sa studieze intens despre amnezie si pierderea memoriei. S-a întâlnit si a vorbit cu specialisti în acest domeniu. Apoi a publicat un studiu despre starea ei. Nu mult dupa aceea,a fost invitata sa participe la o conventie medicala pentru a-si prezenta lucrarea, pentru a raspunde la întrebari despre amnezia ei si pentru a-si împartasi experientele si ideile legate de functionarea neurologica. În timpul acestei perioade, s-a întâmplat ceva uimitor. A devenit o cu totul alta persoana. Toata atentia care i-a fost acordata în spital si dupa aceea a facut-o sa se simta valoroasa, importanta si iubita cu adevarat de familia ei.Interesul aratat de catre specialistii în medicina a contribuit la consolidarea stimei si respectului de sine. A
devenit o femeie cu adevarat pozitiva, încrezatoare, sociabila,deosebit de elocventa, bine informata si foarte solicitata ca orator si autoritate în lumea medicala.
Toata amintirea copilariei ei nefericite fusese stearsa complet. De asemenea, sentimentele ei de inferioritate au disparut. Ea a devenit o noua persoana. Si-a schimbat viata si modul de a gândi.


Filosoful scotian David Hume a fost primul care a propus ideea de tabula rasa sau de placuta nescrisa. Conform acestei teorii, fiecare persoana vine pe lume fara gânduri
sau idei si tot ceea ce gândeste si simte este învatat începand cu perioada copilariei. Este ca si cum mintea unui copil ar fi o placuta nescrisa, pe care fiecare experienta si persoana cu care acesta intra în contact lasa o urma. Adultul devine suma a tot ceea ce învata, simte si experimenteaza în timp ce creste. Ceea ce adultul face si devine mai târziu este rezultatul acestei conditionari anterioare. Dupa cum scria Aristotel: "Tot ce e imprimat este exprimat."
Cea mai mare descoperire a secolului XXîn domeniul potentialului omenesc a fost, poate, cea a conceptului de sine. Potrivit acestei idei, fiecare persoana îsi dezvolta un manunchi de credinte în legatura cu ea însasi, începând de la nastere. Conceptul despre tine însuti devine apoi programul de baza al calculatorului tau subconstient,
determinând tot ceea ce gândesti, spui, simti si faci. Din acest motiv, orice schimbare în viata ta exterioara începe cu o modificare a conceptului despre tine însuti, a felului în care gândesti si simti despre tine si lumea ta.Copilul se naste fara un concept despre el însusi. Fiecare idee, opinie, sentiment, atitudine sau valoare pe care o ai ca adult ai învatat-o în copilarie. Tot ceea ce esti astazi
constituie rezultatul unei idei sau impresii pe care ai preluat-o si ai acceptat-o ca fiind adevarata. Când crezi ca ceva este real, acest lucru devine adevarat pentru tine,
oricare ar fi acesta. "Nu esti ceea ce gândesti ca esti, ci esti ceea ce gândesti."



http://www.tripleclicks.com/13058283.27/pbgw

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu